Не дати диверсантам жодного шансу: Наєв перевірив готовність ЗСУ біля кордону з білоруссю

Не дати диверсантам жодного шансу: Наєв перевірив готовність ЗСУ біля кордону з білоруссю

Відео
Укрінформ
На кордоні з білоруссю командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів спеціального призначення до виконання завдань у Північній операційній зоні.

Як передає Укрінформ, про це відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Цього разу перед військовими було поставлене завдання із проведення контрдиверсійних заходів, а саме – відпрацювання механізмів виявлення та знешкодження умовних диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань.

“Сьогодні на кордоні з білоруссю дуже важливо зберігати пильність, і тому постійне відпрацювання відповідних заходів спрямоване на забезпечення належного рівня захисту як цивільних, так і військових об’єктів від можливих терористичних загроз. Військовослужбовці тренуються в умовах, максимально наближених до реальних", – наголосив Наєв.

За сценарієм командно-штабних навчань, до підрозділу надійшов сигнал про рух двох ДРГ. Одна – у складі військової колони, інша – замаскована під мирних людей на цивільних автомобілях, що було відволікаючим маневром.

Взвод спеціального призначення у кількості двох груп прибув до вказаного району, заблокувавши при цьому напрямки руху ворожих ДРГ. Підготувавши засідки, військові знешкодили техніку противника і захопили у полон диверсантів.

Читайте також: На сьогодні лукашенко не прийняв остаточного рішення повноцінно вступити у війну - розвідка

Наступним етапом навчань став епізод зі знищення ворожого повітряного десанту. Командир підрозділу отримав вказівку заблокувати район із виявленою диверсійно-розвідувальною групою противника.

Окремий загін спеціального призначення спільно з особовим складом резерву висунувся у вказаний район. Спецпризначенці провели аеророзвідку, виявили противника та передали дані артилеристам. Після того, як мінометники “відпрацювали” указаний квадрат, загін спеціального призначення вирушив на “зачистку”. Особовий склад резерву вийшов на визначений рубіж та здійснив вогневу підтримку.

Навчання проводяться систематично і спрямовані на те, щоб особовий склад знав, як правильно діяти під час тих чи інших загроз. Для кожного навчання створюється окрема обстановка, у ході якої військовослужбовці відпрацьовують завдання на різних напрямках та різних об’єктах.

За словами Наєва, тренування показало, що особовий склад здатний виконувати завдання та готовий до терористичних загроз, які не виключені у майбутньому.

Читайте також: лукашенко може відправити в армію рф до 7 тисяч солдатів - радник глави МВС

“З розвідувальної інформації, яка постійно оновлюється, ми знаємо, що такі можливості у ворога є. Відповідно, ми відпрацьовуємо заходи для унеможливлення проходу ворога на територію нашої країни” - заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Він додав, що білорусь на даний час є союзником російської федерації в агресії проти України, тому Сили оборони відпрацьовують весь спектр загроз і вживають необхідних заходів для того, щоб ці загрози не були виконані ворогом.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня в оперативному командуванні “Північ” заявили, що у Чернігівській області не зафіксовані прориви чи наступальні дії з території білорусі та росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-