лукашенко може відправити в армію рф до 7 тисяч солдатів - радник глави МВС

лукашенко може відправити в армію рф до 7 тисяч солдатів - радник глави МВС

Ексклюзив
Укрінформ
олександр лукашенко може певну частину білоруської армії імплементувати до російського військового контингенту.

Про це у коментарі Укрінформу заявив радник глави МВС, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, відповідаючи на питання щодо слів лукашенка про те, що рф і білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

«Судячи з усього, частково путін все ж таки дотиснув лукашенка, і лукашенко справді якусь частину своєї армії імплементує до російського (військового – ред.) контингенту. У принципі попередньо - це моя особиста точка зору - я вважаю, що це буде приблизно 5-7 тисяч білорусів-військових», - поінформував Денисенко.

Читайте також: На сьогодні лукашенко не прийняв остаточного рішення повноцінно вступити у війну - розвідка

За його словами, наразі не можна говорити про те, що завтра почнеться напад на Україну з боку білорусі.

«І наразі можна сказати, що ми не бачимо розгортання військового ударного кулака зі сторони білорусі. Водночас можемо говорити про те, що справді така підготовка, судячи з усього, вже почалася. І, як мінімум, це сковуватиме достатньо великі частини українського війська на північних кордонах України. Тобто, як мінімум для цього це робиться», - заявив експерт.

Читайте також: лукашенко оголосив про розгортання в білорусі спільного з росією угруповання військ

Як раніше поінформували ЗМІ, лукашенко заявив, що росія і білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Також, за інформацією ЗМІ, лукашенко заявив, що незабаром у білорусь знову повернуться російські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-