«Демілітаризація росії»: Резніков розповів, скільки високоточних ракет лишилось у ворога

«Демілітаризація росії»: Резніков розповів, скільки високоточних ракет лишилось у ворога

Інфографіка
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що використовуючи високоточні ракети на цивільні цілі, росія не лише стверджує себе у статусі держави-терориста, але й власноруч позбавляє себе військових переваг, що приведе до її неминучої поразки на полі бою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву Резнікова у Твіттері.

Міністр оборони, зокрема, навів дані щодо використання росією високоточних ракет дальнього радіусу дії від початку повномасштабного вторгнення у лютому до 12 жовтня включно.

Згідно з цими даними, станом на 23 лютого у росії було близько 900 балістичних ракет «Іскандер», близько 500 крилатих ракет морського базування «Калібр» та 444 крилаті ракети повітряного базування (Х-101 та Х-555).

Станом на 12 жовтня у запасах збройних сил рф залишалося 124 «Іскандера», 272 «Калібра» та 213 ракет Х-101 і Х-555.

Загалом у росії залишилось 609 високоточних ракет дальнього радіусу дії з 1844, які були у неї до початку вторгнення у лютому.

Читайте також: Резніков: Ми боронитимемо свою землю і обов'язково переможемо

Резніков назвав таку масову витрату російською федерацією своїх запасів ракет «демілітаризацією росії».

«Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об’єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості по враженню військових об’єктів. Два висновки: 1) військова поразка росії неминуча; 2) росія - терористична держава», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Олексій Резніков заявив, що міністри країн НАТО вже сприймають Україну як східний щит для всієї Європи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-