У Раді Європи пообіцяли сприяти звільненню оборонців «Азовсталі»

У Раді Європи пообіцяли сприяти звільненню оборонців «Азовсталі»

Укрінформ
Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер пообіцяв сприяти звільненню оборонців “Азовсталі” з російського полону.

Як передає Укрінформ, про це Асоціація родин захисників “Азовсталі” повідомляє у Телеграмі.

У Страсбурзі тривають зустрічі делегації Асоціації родин захисників “Азовсталі” та полку “Азов” в рамках робочої поїздки до Європи. Так, сестра нещодавно звільненого з полону начальника штабу “Азову” Богдана Кротевича “Тавра” Сандра Кротевич, дружина полоненого захисника “Азовсталі” Лілія Ступіна і заступник командира “Азову” Сергій Цісарук “Мольфар” зустрілися з генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

“Під час зустрічі було обговорено питання можливості постачання мобільних житлових будинків для особового складу полку “Азов”, польової форми, засобів захисту (шоломи, бронежилети), медичних засобів тощо. Окремо було проговорено питання реабілітації військових з “Азовсталі” після звільнення з полону”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Родичі захисників «Азовсталі» обговорили з президентом ПАРЄ варіанти повернення полонених

Кіфер пообіцяв подальше всебічне сприяння у боротьбі за визволення оборонців “Азовсталі” з полону.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Україна повернула з полону російської федерації 215 українських захисників і захисниць. Зокрема з полону повернули захисників “Азовсталі”, серед яких - командир полку “Азов” Денис Прокопенко (“Редіс”), його заступник Святослав Паламар (“Калина”), командир 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”).

Станом на 6 жовтня у російському полоні перебували ще понад дві тисячі захисників Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-