У російському полоні перебувають понад 2 тисячі захисників Маріуполя - штаб «Азова»

У російському полоні перебувають понад 2 тисячі захисників Маріуполя - штаб «Азова»

Укрінформ
У російському полоні наразі перебувають ще понад дві тисячі захисників Маріуполя.

Про це під час пресконференції повідомив начальник штабу полку «Азов» Богдан Кротевич - позивний «Тавр», передає кореспондент Укрінформу.

«Весь офіцерський склад, який вийшов із полону, активно співпрацює з координаційним штабом щодо звільнення інших полонених. Ніхто незабутий. Офіцери, держава зі свого боку, медіа, волонтери, маємо пам’ятати, що в застінках росії ще досі залишається більше двох тисяч оборонців Маріуполя», - зазначив Кротевич.

За його словами, наразі є ідея щодо нового «обмінного фонду», аби визволити українських полонених, яку поки що не озвучують.

Начальник штабу додав, що є інформація про перебування зараз в Оленівці захисників Маріуполя та, зокрема, бійців «Азову».

«Війна ще не закінчилася. Наша війна не закінчилася у Маріуполі. Наша війна триває досі у полоні, на полі бою та у процесі відновлення. Наша війна не закінчилася, бо це наш шлях, а це захист Батьківщини та нашої нації. Наша мета – це перемога, яка не дається просто так», - додав Кротевич.

Він також зазначив, що рішення про вихід полку «Азов» із комбінату «Азовсталь» було складним для керівного складу. «Нам було дуже важко прийняти це рішення, але на той момент у нас було 600 поранених, і 300 з них просто ... гинули дуже повільно. Тому офіцерський склад одностайно прийняв рішення про вихід, аби надати термінову медичну допомогу бійцям, які були в бункері в госпіталі», - зазначив Кротевич, зауваживши, що на той час у госпіталі не було ліків та обладнання, аби надати належну допомогу пораненим.

Водночас він зауважив, що операція була узгоджена з керівництвом країни. «Безпосередньо командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко мав зв’язок із Президентом України, з Головнокомандувачем генералом Залужним, із керівником ГУР Кирилом Будановим. Тобто, вся ця операція нашого виходу була узгоджена з керівництвом нашої держави», - нагадав він.

При цьому Кротевич додав, що керівництво країни «надало нам право вибору».

Читайте також: Лубінець: росіяни тримали наших захисників у «одиночках», бо боялися їх

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. П'ятеро командирів «Азову» перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки президента Реджепа Таїпа Ердогана.

росії передали підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-