Родичі захисників «Азовсталі» обговорили з президентом ПАРЄ варіанти повернення полонених

Родичі захисників «Азовсталі» обговорили з президентом ПАРЄ варіанти повернення полонених

Укрінформ
Асоціація родин захисників “Азовсталі” обговорила з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Коксом варіанти повернення захисників Маріуполя з російського полону додому.

Як передає Укрінформ, про це асоціація повідомляє у Телеграмі.

“Триває робоча поїздка Асоціації родин захисників “Азовсталі” та полку “Азов” до Європи. Наразі наша делегація у складі сестри нещодавно звільненого з полону начальника штабу “Азову” Богдана Кротевича “Тавра” Сандри Кротевич, дружини полоненого захисника “Азовсталі” Лілії Ступіної та заступника командира “Азову” Сергія Цісарука “Мольфара” проводить зустрічі у французькому Страсбурзі”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Перемовини щодо обміну «всіх на всіх» тривають – Буданов

Представники делегації після виступу перед політичними групами ПАРЄ зустрілися з Тіні Коксом.

На зустрічі були обговорені поточні питання, які хвилюють родичів військовополонених з “Азовсталі”. Зокрема піднімалися питання відсутності моніторингових місій у місцях утримання бійців, гарантованих Женевською конвенцією, а також варіанти якнайшвидшого повернення героїв “Азовсталі” додому.

Читайте також: Українська громада Чикаго зустрілася з бійцями полку «Азов»

Окрім цього, делегація запропонувала різні варіанти допомоги з боку Європи у питаннях обміну військовополоненими. В асоціації сподіваються, що вони будуть прийняті високопосадовцями до уваги.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня Україна повернула з полону російської федерації 215 українських захисників і захисниць. Зокрема з полону повернули захисників “Азовсталі”, серед яких - командир полку “Азов” Денис Прокопенко (“Редіс”), його заступник Святослав Паламар (“Калина”), командир 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-