У Польщі створять місію ЄС з тренування українських військових

У Польщі створять місію ЄС з тренування українських військових

Укрінформ
У Польщі буде створено місію ЄС з тренування українських військовослужбовців, також у країні невдовзі з'явиться операційне командування.

Про це заявив журналістам у Брюсселі під час триденної зустрічі міністрів оборони країн НАТО міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

"У своєму виступі я підкреслив факт, який вже має публічний характер, що місія ЄС щодо тренування українців розташовуватиметься також і в Польщі, а важливе операційне командування з’явиться в Польщі вже незабаром", – заявив Блащак.

Міністр зауважив: немає сумніву в тому, що якби не рішуча позиція США, то Німеччина і Франція по-іншому підходили б до існуючих загроз. Він зазначив, що Німеччина могла б активніше долучатися до підтримки України.

Блащак наголосив, що під час зустрічі усі міністри засудили бомбардування росією цивільних об’єктів в Україні.

Читайте також: Як українські військові тренуються у Британії

Він підкреслив, що Варшава з першого дня війни активно підтримує Київ і робить це для того, "що хоче межувати з Україною, а не росією".

Міністр оборони України Олексій Резніков провів в середу у Брюсселі розмову з міністром Блащаком. Він подякував Польщі за зусилля щодо посилення української армії.

За даними Інституту світової економіки, Польща займає друге місце, після США, за рівнем військової допомоги Україні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ЄС має намір протягом двох років провести навчання близько 15 тис. українських військових на своїй території та збільшити витрати на військову допомогу Україні. Однак питання про те, де має проходити навчання, залишалося відкритим. Берлін відхилив пропозицію Європейської зовнішньої служби (EEAS) створити один центральний тренувальний табір у Польщі. Тож було вирішено створити табори у Польщі та Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-