Подоляк: Порядок денний формують ЗСУ, і немає різниці, які укази підписує путін

Подоляк: Порядок денний формують ЗСУ, і немає різниці, які укази підписує путін

Укрінформ
Порядок денний у сучасних умовах війни формують лише Збройні Сили України, і немає різниці, які укази підписує путін та що каже російська пропаганда.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає кореспондент Укрінформу.

"Всі колізії начебто з референдумами, начебто з указами пана путіна, які є нікчемними з юридичної точки зору, вони не мали ніякого сенсу - це була спроба інформаційно переграти те, що на військовому плацдармі не вдається зробити. Тобто - ще раз хочу сказати - сьогодні порядок денний формує тільки Україна, і тільки Збройні Сили України формують той порядок денний, по якому ми будемо йти, звільняючи свої території. Немає різниці, про що говорить російська пропаганда, немає різниці, які укази підписує путін, в тому числі про передачу Запорізької АЕС до юрисдикції росатома, немає різниці, що вони говорять про Керченський міст. Юридично це все немає сенсу", - сказав Подоляк.

Читайте також: Денисенко розповів, скільки часу потрібно на ремонт автомобільного полотна Кримського мосту

Він також додав, що сенс має зараз поступове знищення російської інфраструктури забезпечення: "Частково ми якусь роботу робимо, ми знищуємо склади першого, другого порядку чи паливні бази. З іншого боку, росія за рахунок хаотизації відносин в найближчому оточенні путіна так само починає сама себе поїдати і сама себе знищувати... Ексцес на Керченському мості - це можливість для однієї чи іншої силової групи в оточені путіна отримати нові рубежі".

Крім того, радник глави держави наголосив, що підрив Керченського мосту суттєво ускладнює логістику для забезпечення зброєю російських військ, а також це - вагомий психологічний вплив на мобілізованих у росії та понижує настрої в армії рф.

Подоляк додав, що у росії йдуть процеси пошуку винних в тому, що так звана "спеціальна воєнна операція" йде не так, як планувалось.

"Тому будуть певні кадрові ротації на найвищому рівні. На мій погляд, є абсолютно виражений конфлікт між російським міністерством оборони і генштабом росії, з одного боку, і з іншого боку - фсб, росгвардія, ЧВК, в даному випадку пан Пригожин, який сьогодні вважається фаворитом чи то на посаду міністра оборони, чи то на посаду голови росгвардії", - додав Подоляк.

За його словами, те, що публічно демонструють в росії - засідання радбезу чи публічні виступи путіна, його спілкування з російським кабміном - не дає дійсної інформації, що саме відбувається в еліті, в найближчому оточенні путіна.

Читайте також: Подоляк пояснив вибух на Керченському мосту конфліктом між військовими та силовиками рф

"Конфлікт дійсно перейшов в гарячу фазу, все, що сьогодні відбувається в росії, після мобілізації, після того, як декілька разів пан путін не коментував ключові події, наприклад, потужний відступ російських військ з Харківської області, обмін полоненими з "Азовсталі", події, які відбуваються в Криму - не лише міст, але до цього ще Новофедорівка... Він не коментує це і починають поступово наростати процеси хаотизації суспільних відносин, маю на увазі на рівні політичної еліти", - сказав Подоляк.

Радник Президента додав, що сьогодні спостерігається те, що практично весь класичний російський генералітет - "тобто основа основ путінського режиму, сьогодні в занепаді, вони сьогодні під великим пресом". Тому в рф уже відбуваються певні арешти, і це триватиме: "Таким чином, ми можемо очікувати тільки наростання вираженого конфлікту".

Також Подоляк у Твітері висловив думку, що реальна «міць» росії є насправді такою: 1. рф оголошує мобілізацію через втрату регулярної армії. 2. Мобілізує злочинців у в'язницях. 3. Клянчить дрони в Ірану та зброю у КНДР. 4. Хоче втягнути у війну білорусь. 5. Погрожує ядерною зброєю неядерній країні.

Читайте також: російські об’єкти на захопленій території України є законними цілями для атаки – ОП

Як повідомлялося, вранці 8 жовтня на Керченському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований Крим, зафіксували вибух і пожежу. На залізничній частині мосту згорів вантажний поїзд, на автомобільній - обвалилася частина дорожнього полотна.

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

9 жовтня повідомляється про затори біля Кримського мосту, що розтяглися на декілька кілометрів. За словами місцевих жителів, переправа працює тільки для вантажівок, а рух мостом організовано однією неушкодженою смугою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-