Денисенко розповів, скільки часу потрібно на ремонт автомобільного полотна Кримського мосту

Денисенко розповів, скільки часу потрібно на ремонт автомобільного полотна Кримського мосту

Укрінформ
На повний ремонт автомобільного полотна Кримського мосту росіянам знадобиться три-п'ять місяців, і досі не зрозуміло, коли зможуть їздити товарні поїзди по залізничній ділянці мосту.

Таку думку в ефірі телемарафону висловив радник міністра внутрішніх справ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо говорити про автомобільну логістику, то заяви росіян, що вони протягом тижня-двох зможуть відремонтувати всі три прольоти, які впали - це абсолютна брехня. За оцінками спеціалістів, лише на виготовлення цих прольотів має піти не менше, ніж місяць-півтора. Далі почнеться період листопад-лютий, це час, коли достатньо високого рівня шторми бувають в Керченській протоці. А робити ремонтні роботи в штурмові дні - фактично нереально. Тому реально говорити про те, що міст буде відновлено не раніше, ніж через три-п'ять місяців. Маю на увазі автомобільне полотно", - сказав Денисенко.

Читайте також: Черги автомобілів біля Кримського мосту розтягнулися на декілька кілометрів – ЗМІ

Він додав, що наразі не зрозуміло, в якому стані залізничне полотно Кримського мосту, тому що наразі запустили лише пасажирські поїзди, а коли зможуть запустити товарні поїзди - поки не відомо.

Як повідомлялося, вранці 8 жовтня на Керченському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований Крим, зафіксували вибух і пожежу. На залізничній частині мосту згорів вантажний поїзд, на автомобільній - обвалилася частина дорожнього полотна.

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Читайте також: Чубаров: росіянам вдалося запустити реверс на Кримському мосту – 10 авто в один бік, 10 в інший

9 жовтня повідомляється про затори біля Кримського мосту, що розтяглися на декілька кілометрів. За словами місцевих жителів, переправа працює тільки для вантажівок, а рух мостом організовано однією неушкодженою смугою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-