Подоляк пояснив вибух на Керченському мосту конфліктом між військовими та силовиками рф

Подоляк пояснив вибух на Керченському мосту конфліктом між військовими та силовиками рф

Укрінформ
Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними воєнними компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

Як передає Укрінформ, про це радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк сказав у коментарі ЗМІ, повідомили в ОПУ.

«Щодо Керченського мосту. Це конкретний матеріальний прояв конфлікту між фсб/пвк з одного боку і міноборони/генерального штабу рф з іншого», - заявив Подоляк.

За його словами, ми є свідками початку в росії масштабних процесів.

«Різко впала керованість серед силовиків, почалися потужні конфлікти серед російських спецслужб, всі шукають винних у військових поразках, хочуть переформатувати найближче оточення пана путіна і зайняти інші посади. Або арештувати тих чи інших генералів», - зазначив Подоляк.

Він акцентував, що фура, яка здетонувала, за всіма ознаками заїхала на міст з боку рф, тож відповіді потрібно шукати саме в росії.

За його словами, логістика підриву, синхронізація з паливним ешелоном, обсяг знищеного дорожнього полотна - все це чітко вказує на російський слід.

«Тому ще раз, наразі в цьому яскравому інциденті ми вбачаємо загострення конфлікту між військовими та силовими структурами росії та його вихід з-під контролю кремля. Російська верхівка шукає винних за поразки на фронті. фсб та власники пвк ведуть кампанію за звільнення військового керівництва - міністра шойгу та глави гш герасимова», - вважає Подоляк.

Він зазначив, що підрив мосту - особистого проєкту путіна - не тільки підриває позиції фсб, яка дозволила цьому статися, але і дає алібі військовим за системні поразки на півдні України. Мовляв, через провал фсб обвалилася вся логістика тилового забезпечення і підвозу резервів.

Читайте також: Підрив Керченського мосту відкриває можливості для посилення наступу ЗСУ – чеський експерт

Як повідомлялося, 8 жовтня, близько 06:00 на Керченському мосту, який з'єднує росію та окупований Крим, зафіксували вибух та пожежу. На відео зафіксовано, як горить вантажний потяг, обвалилась частина дорожнього полотна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-