путін не впевнений, що російські війська втримаються на ЗАЕС - Герус

путін не впевнений, що російські війська втримаються на ЗАЕС - Герус

Укрінформ
президент рф володимир путін не впевнений в тому, що російські війська зможуть довго втриматись на Запорізькій атомній електростанції, адже ЗСУ успішно продовжують свій контрнаступ.

Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Указ путіна про передачу Запорізької АЕС у власність росії нічого не означає… Це тільки свідчення того, що путін хоче більше «надувати щоки», він сам не впевнений, чи довго там перебуватимуть російські військові, тому й видає якісь «укази». Треба прибирати окупантів і звідти, і взагалі з українських земель. Зрозуміло, що на території станції має бути демілітаризована зона, однак поки росіяни на це не погоджуються», - зазначив нардеп.

Читайте також: Експорт електроенергії до Європи залежить від стабільної роботи ЗАЕС – Галущенко

Він зауважив, що Україна ж робила й робить певні кроки, щоби станція працювала в нашій енергетичній системі. Водночас контрнаступ Сил оборони України успішно розвивається.

«Ми бачимо динаміку наступу ЗСУ й біля Енергодара також. Наші Збройні сили вже недалеко. Думаю, що може виникнути ситуація, коли російські військові думатимуть, як звідти втікати якомога швидше, а не про те, як щось перепідключати», - підсумував парламентарій.

Читайте також: російські загарбники вкрали печатку Запорізької АЕС

Як повідомлялося, 5 жовтня путін підписав «указ», в якому доручив уряду рф «прийняти у федеральну власність об'єкти використання атомної енергії» Запорізької АЕС.

Водночас Євросоюз засуджує спроби росії привласнити українську ЗАЕС, а також закликає рф вивести війська і повернути станцію під повний контроль України.

Фото: Sergei Ilnitsky/EPA/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-