На півдні українські захисники знищили шість танків, вісім гаубиць та понад сотню загарбників

На півдні українські захисники знищили шість танків, вісім гаубиць та понад сотню загарбників

Укрінформ
Ситуація у зоні відповідальності на південнобузькому напрямку досить напружена, але контрольована.

Про це повідомляє у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Противник веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях та недопущення розвитку наступу наших підрозділів",- йдеться у повідомленні.

Ворог продовжує завдавати вогневих уражень і по позиціях ЗСУ, і по територіальних громадах уздовж лінії зіткнення, і по тилових районах із мирними жителями. Триває психологічний, вогневий та техногенний терор: ворог тримає у напрузі населення України багатоваріантністю загроз.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки російських військ біля 13 населених пунктів

Відчуваючи витискання Силами оборони із займаних позицій, рашисти створюють нові, визнаючи провал оборони на кількох ділянках. Новий рубіж оборони облаштовується у вигляді траншей та радіолокаціонного захисту в районі Берислав - Нова Каховка.

Активність ворожої повітряної розвідки коригується підрозділами протиповітряної оборони ЗСУ. Черговий летючий шпигун «Орлан-10» був влучно знищений у районі селища Червоне на Бериславщині.

Протягом бойового дня ворог завдав двох авіаційних ударів по українських позиціях у районі щойно звільнених територій. Без втрат.

Читайте також: Британська розвідка: Більше половини танкового парку України – трофеї

Двічі протягом дня противник намагався наступати мотострілецьким взводом за підтримки танка в районі Давидова Броду і Малої Олександрівки. Внаслідок стрілецького бою та вогню артилерії, противник зазнав втрат і вимушено відійшов.

Ввечері окупаційні війська вкотре обстріляли Нікопольський район з реактивних систем залпового вогню і важкої артилерії.

Українська авіація завдала 15 авіаційних ударів, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 360 вогневих завдань по засобах ППО противника, трьох районах зосередження ворожих сил і техніки, а також по опорному пункту в Бериславському районі.

Підтверджені втрати противника зафіксовано на рівні 110 рашистів, шести танків, восьми великокаліберних гаубиць «Мста-Б» і «Мста-С», реактивної системи залпового вогню «Град», двох пускових установок ЗРК С-300, дев'яти одиниць авто-бронетехніки, мінометного комплексу «Сані», самохідної артилерійсько-мінометної установки «Нона-С». Ще дев'ять одиниць ворожої техніки, зокрема танк, авто-бронетехніка та артилерійське озброєння - суттєво пошкоджені.

Читайте також: Прем'єр Естонії анонсувала новий пакет допомоги ЗСУ - боєприпаси та зимове спорядження

Як повідомляв Укрінформ, за цей тиждень ЗСУ звільнили понад 770 квадратних кілометрів території України від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-