Британська розвідка: Більше половини танкового парку України – трофеї

Британська розвідка: Більше половини танкового парку України – трофеї

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення рф Україна захопила щонайменше 440 російських бойових танків і близько 650 інших броньованих машин, і таким чином зараз більше половини танкового парку України складається із трофейних машин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твіттері міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з посиланням на британську розвідку.

"Перепрофільована трофейна російська техніка зараз становить значну частку військової техніки України. З моменту вторгнення Україна захопила, щонайменше, 440 російських основних бойових танків і близько 650 інших броньованих машин. Більше половини танкового парку, який зараз є в Україні, потенційно складається із трофейних машин", - йдеться у щоденному розвідувальному огляді ситуації від 7 жовтня.

Також у британському міноборони вказали на те, що неспроможність російських екіпажів знищити неушкоджену техніку перед відходом або здачею в полон, "свідчить про їх низький рівень підготовки та низький рівень бойової дисципліни".

Читайте також: росія не здатна повернути контроль над звільненими ЗСУ територіями - канадська розвідка

"Оскільки російські формування перебувають під сильним тиском у кількох секторах та з огляду на збільшення деморалізації військ, росія, швидше за все, продовжуватиме втрачати важке озброєння", - зазначається у розвідувальному огляді.

Як повідомляв Укрінформ, за останньою інформацією Генштабу України, від початку повномасштабної агресії окупанти втратили вбитими 61 тисячу своїх військових, понад 2,4 тисячі танків, понад 5 тисяч бойових броньованих машин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-