росії для спроби повторного наступу на Київ знадобилось би 2-3 місяці – Наєв

росії для спроби повторного наступу на Київ знадобилось би 2-3 місяці – Наєв

Укрінформ
Аби спробувати почати повторний наступ на Київ росії потрібно сформувати відповідні сили. Для цього знадобилось би 2-3 місяці.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, відповідаючи на питання, чи можливий повторний наступ на Київ.

“Він можливий. Для цього необхідно створити такі сили. На це знадобиться певний проміжок часу. Для того, щоб створити відповідні сили і ми це відчули, необхідно десь 2-3 місяці”, - повідомив Наєв.

Водночас командувач запевнив, що столиця наразі захищена значно краще, ніж на початку війни. Наєв наголосив: теза про те, що російська армія є другою армією світу — це міф.

“Їх уявлення про друге місце і про їх могутність було створене інформаційно. Це просто міф, який був розбитий нашими громадянами, нашою армією, нашими керівниками, нашим президентом”, - заявив Наєв.

Читайте також: Висадка річкового десанту - Наєв перевірив готовність війська у Північній операційній зоні

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію. Міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. 30 вересня президент росії володимир путін підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-