Висадка річкового десанту - Наєв перевірив готовність війська у Північній операційній зоні

Висадка річкового десанту - Наєв перевірив готовність війська у Північній операційній зоні

Відео
Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність до виконання завдань у Північній операційній зоні дивізіону річкових катерів, створеного для забезпечення підтримки військ у прирічкових операційних районах.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил повідомляє у Фейсбуці.

Наєв наголосив, що підрозділи річкових катерів, підпорядковані силам і засобам, які виконують завдання у Північній операційній зоні, призначені для контролю водних ресурсів, а також для здійснення маневрів силами й військами на загрозливих напрямках у ході виконання бойових завдань.

«Командири знають, як готувати та тренувати підлеглий особовий склад і здійснюють це на постійній основі. Це потрібно для того, щоб у разі необхідності військові діяли впевнено, злагоджено та бездоганно», – підкреслив він.

Зокрема, цього разу відбулося тренування висадки десанту з метою оволодіння важливими районами узбережжя для сприяння військам, що наступають з іншого напрямку з метою знищення підрозділів противника.

За легендою тренування, спершу на берег висаджуються передові загони, які захоплюють визначені рубежі. Слідом за ними у швидкому темпі висаджується основний десант, висадка якого забезпечується силами оперативного прикриття. Вони знешкоджують умовну протидесантну оборону противника та здійснюють рішучий наступ на березі.

Як зауважив Наєв, одним із основних елементів бойової готовності підрозділів є правильне виконання маневру військами та силами, що обумовлено необхідністю в загрозливі моменти здійснювати посилення військ на тих чи інших напрямках або виконувати їх термінове нарощення.

Командувач наголосив, що командири повинні вміло приймати оперативні рішення, які будуть відповідати актуальній обстановці, а особовий склад має володіти відмінними навичками, щоб у швидкому темпі виходити в задані райони та здійснювати нарощення.

«Сьогоднішнє тренування показало, що особовий склад здатний виконувати покладені на нього завдання. Але показало й те, над чим будемо працювати в майбутньому», – підсумував генерал-лейтенант.

Він підкреслив, що процес тренування та підготовка військ відбувається постійно, щоб забезпечити повну готовність і впевненість у виконанні завдань у разі загрози з боку противника.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 23 вересня ліквідували вже близько 56 тисяч 60 російських загарбників.

Фото: Дом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-