Зеленський – країнам ЄС: Треба захистити критичну інфраструктуру після диверсій на «потоках»

Зеленський – країнам ЄС: Треба захистити критичну інфраструктуру після диверсій на «потоках»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав лідерів країн ЄС уважно підійти до питання захисту об’єктів критичної інфраструктури та збільшити виробництво і постачання Україні зброї та боєприпасів.

Про це він заявив під час виступу на засіданні Європейської ради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“На нашу землю – на українську частину Європи – росія принесла війну. І лише завдяки тому, що український народ зупинив цю навалу росії, росія поки не може принести таку ж війну й іншим частинам Європи, зокрема країнам Балтії, Польщі, Молдові”, - сказав він.

Також він підкреслив, що вся Європа поставлена в умови жорсткої цінової кризи, коли через маніпуляції з енергоринком рф досягає небаченого тиску на рівень життя абсолютної більшості європейців.

У цьому зв’язку глава держави наголосив на важливості збільшення взаємодії в безпековій і оборонній сферах.

“Збільшувати постачання зброї, боєприпасів для захисту від російської навали. Збільшувати виробництво зброї та боєприпасів у Європі, щоб бути незмінно готовими до захисту нашого спільного простору. Авжеж, я розумію, всі ми краще витратили б гроші, які витрачаємо на озброєння, на зовсім інші цілі – мирні цілі, на соціальні потреби. Але хто й чим тоді зможе захистити такі цілі й такі потреби?", - зазначив Зеленський.

Також він підкреслив, що нині треба особливо уважно підійти до питання захисту критичної інфраструктури, особливо після того, які диверсії сталися на газогонах у Балтійському морі.

“Ніколи раніше наш континент не був поставлений перед такою загрозою – загрозою знищення підводних трубопроводів, кабелів, тунелів. Але зараз від росії можна очікувати й цього”, - зауважив Президент.

Читайте також: Зеленський: росія не хоче справжніх переговорів, а прагне виграти час і перегрупуватися

Водночас він наголосив на необхідності посилювати нашу співпрацю, щоб допомогти одне одному забезпечити всіх європейців належними енергетичними гарантіями.

“Ключовий виклик при цьому – саме в Україні. Перше – це фізичний захист енергетичних об’єктів від російських ударів. Нам потрібно достатньо систем протиповітряної оборони, щоб не дозволити росії залишити людей узимку без тепла й електрики”, - зазначив Зеленський.

Він також нагадав про Запорізьку атомну станцію й необхідність негайно виконати вимоги МАГАТЕ й демілітаризувати її від російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-