Зеленський: росія не хоче справжніх переговорів, а прагне виграти час і перегрупуватися

Зеленський: росія не хоче справжніх переговорів, а прагне виграти час і перегрупуватися

Відео
Укрінформ
російська федерація маніпулює темою перемовин, щоби зупинити визволення території України й виграти час для перегрупування своїх сил.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Європейської ради, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Щоб зупинити звільнення України, росія почала маніпулювати темою переговорів і нібито згадала про діалог, який сама ж і відкинула, почавши цю війну проти України й проти вас усіх, проти всієї Європи. Очевидно, що росія не хоче ніяких справжніх переговорів. Бо якби хотіла, то відреагувала б на десятки наших пропозицій і намагань. росія просто хоче виграти час. Хоче перегрупувати сили й накопичити ресурси, щоб ударити знову”, - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський виступив на засіданні Європейської ради. Повний текст

Він підкреслив, що не можна дозволити росії це зробити.

Зеленський закликав європейців зберігати політичну принциповість, особливо зараз, коли російські сили нарешті "посипалися" на полі бою, а українські воїни щоденно визволяють нашу землю - село за селом, місто за містом.

Читайте також: Зеленський розгляне петицію про позбавлення громадянства судді Львова

За його словами, як і все інше у Європі, безпека – це не те, що можна отримати, чимось поступившись чи підписавши якусь угоду. Безпека - це завдання вигнати загарбника з захопленої ним території, завдання притягнути вбивць і катів до законної відповідальності і завдання відновити дію фундаментальних норм і конвенцій, затверджених міжнародною спільнотою для всіх держав без винятку.

Як повідомлялося, раніше Зеленський заявив, що не вестиме перемовин із президентом рф путіним.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-