ЗСУ забезпечені всім необхідним до зими – Резніков

ЗСУ забезпечені всім необхідним до зими – Резніков

Укрінформ
Збройні сили України забезпечені всім необхідним до зими, жодних підстав хвилюватись немає.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Forbes-Україна повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання щодо підготовки української армії до зими.

«Ми абсолютно готові, у нас на сьогодні на складах командування сил логістики більше, ніж потрібно для забезпечення всіх, хто знаходиться на першій лінії фронту. Всі заявки вже ухвалені. Контрактів, укладених Міноборони, є стільки, скільки подав Генштаб, це трохи менше мільйона, з метою покласти на склади. Жодних підстав для хвилювання», - сказав Резніков.

Він також нагадав, що до запровадження в країні воєнного стану в армії офіційно налічувалось 261 000 осіб, з яких приблизно 44 000 – це цивільні: лікарі, зв’язківці, фінансисти, юристи і т.д. Військових, відповідно, близько 200 000.

«Сьогодні у нас до 700 000 тільки в ЗС, а в секторі Нацполу, Нацгвардії, прикордонників, СБУ тощо – в цілому до 1 млн. На складах такої кількості шоломів, бронежилетів, одягу не було. Тому ми мали з коліс терміново вирішити задачу замовлення всього необхідного. Українські виробники були неспроможні виконати замовлення в пів мільйона. Вони казали «Ми можемо 3000–5000 на місяць». Ми з ними поговорили, допомогли їм з переміщенням в інші області країни, з розширенням виробництва, і сьогодні вони значно збільшили обсяг», - розповів Резніков, додавши, що на той час міністерство вимушено було укладали контракти з усіма країнами, які спроможні були зі складу одночасно постачати 50 000–100 000 засобів захисту.

Крім того, ще влітку Міноборони почало робити замовлення на зимовий одяг. Тож на сьогодні 77% контрактів виконуються українськими виробниками, 23% - за кордоном.

Читайте також: ЗСУ просуваються вперед: Резніков показав результати осіннього наступу

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, за тиждень, з 22 по 28 вересня, Міністерством оборони для забезпечення підрозділів ЗСУ було передано більше 24 тис. бронежилетів, більше 14 тис. шоломів, понад 60 тис. пар взуття, з яких 35 тис. пар — зимове, і більше 24 тис. комплектів польової форми. Окрім цього, передано більше 40 тис. зимових шапок, більше 90 тис. курток костюму-утеплювача і майже 140 тис. зимової білизни. Також МОУ очікує найближчими днями ще 30 тис. комплектів зимової форми, яка одразу буде розподілена на фронт, і наступні два тижні поставки будуть збільшені. За словами Маляр, до ЗСУ вже передано більше комплектів зимового одягу, ніж безпосередньо учасників бойових дій на передовій.

За останні 5 місяців тільки за прямими контрактами Міноборони до ЗСУ було передано понад 500 тис. бронежилетів і понад 150 тисяч налічується в резерві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-