Міноборони передало ЗСУ понад 24 тисяч бронежилетів та понад 14 тисяч касок - Маляр

Міноборони передало ЗСУ понад 24 тисяч бронежилетів та понад 14 тисяч касок - Маляр

Укрінформ
У підрозділи ЗСУ передано понад 24 тис. бронежилетів та понад 14 тис. касок. Також триває забезпечення Збройних Сил зимовою формою.

Про це на брифінгу в Military Media Center сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу.

"За тиждень, з 22 по 28 вересня, Міністерство оборони для забезпечення підрозділів ЗСУ передало більше 24 тисяч бронежилетів, більше 14 тисяч шоломів, більше 60 тисяч пар взуття, з яких 35 тисяч пар — зимове, і більше 24 тисяч комплектів польової форми", - поінформувала Маляр.

Читайте також: Військові за вересень отримають більше грошей, виплати очікують у жовтні - Маляр

Окрім цього, додала заступник міністра, передано більше 40 тис. зимових шапок, більше 90 тис. курток костюма-утеплювача і майже 140 тисяч комплектів зимової білизни.

Пріоритетність розподілу визначає командування ЗСУ.

Наразі, за словами Маляр, триває постановка на облік зимового одягу, а також передача обмундирування в зону бойових дій.

Також МОУ очікує найближчими днями ще 30 тисяч комплектів зимової форми, яка одразу буде розподілена на фронт, у наступні два тижні поставки будуть збільшені.

За словами Маляр, до ЗСУ вже передано більше комплектів зимового одягу, ніж безпосередньо учасників бойових дій на передовій.

Читайте також: У Міноборони розповіли про забезпечення військових бронежилетами і польовою формою

Маляр поінформувала, що міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч з виробниками, де обговорювалося питання постачання на цей рік, а також підготовка на наступний рік, з тим щоб виробники встигли зробити необхідні закупівлі матеріалу.

Заступник міністра зазначила, за останні п'ять місяців тільки за прямими контрактами Міноборони до ЗСУ було передано понад 500 тис. бронежилетів і понад 150 тисяч налічується в резерві.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 13 вересня затвердив законопроєкт про Державний бюджет України на 2023 рік. Пріоритет проєкту — безпека та оборона України. На фінансування цього сектору має бути спрямовано 1,13 трлн грн (майже 50% всього бюджету).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-