У Міноборони розповіли про забезпечення військових бронежилетами і польовою формою

У Міноборони розповіли про забезпечення військових бронежилетами і польовою формою

Укрінформ
Міністерство оборони з 15 по 21 вересня передало для забезпечення підрозділів Збройних сил України 20,6 тисяч одиниць бронежилетів та 24,7 тисяч шоломів.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

Також за цей період для ЗСУ передано 16,7 тисяч пар взуття, з них 7,6 тисяч зимового, 23,8 тисяч комплектів польової форми та 13,3 тисяч зимових курток.

"Минулого тижня ми повідомляли, що прибув караван з предметами речового забезпечення, їх розвантажували і ставили на облік. Зокрема в цьому каравані прибули 130 тисяч курток костюму утеплювача (флісок), 207,2 тисяч комплектів білизни натільної демісезонної та зимової, 25 тисяч шапок зимових та багато іншого", - зазначила Маляр.

До кінця цього тижня Міноборони очікує ще кілька десятків тисяч зимових курток, але цифри Маляр поки не називає.

"Тут виключно питання логістики і постановки на облік, яке може зайняти пару днів, бо достатньо багато зараз приходить. Паралельно триває накопичення резервів по засобам індивідуального бронезазисту", - зауважила заступниця міністра.

Читайте також: Львівський оборонний кластер передав нацгвардійцям тисячу бронежилетів

У резерві вже понад 135 тисяч бронежилетів. Як підкреслила Маляр, це тільки за прямими контрактами Міноборони, не рахуючи гуманітарної допомоги, а шоломів менше, але так само десятки тисяч.

Одночасно виконуються договори на придбання бензину, дизпалива, авіагасу, технічних олив, додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня Маляр поінформувала, що Міністерство оборони уклало всі необхідні контракти щодо поставок зимового одягу для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-