Лубінець про катівні на Харківщині: Світ має створити трибунал для росіян

Лубінець про катівні на Харківщині: Світ має створити трибунал для росіян

Укрінформ
Після виявлення катівні у звільненому від російських загарбників селищі Піски-Радьківські у Харківській області уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту до створення трибуналу для воєнних злочинців.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

Він нагадав, що Нацполіція зафіксувала нові злочини: людей живцем закопували та викопували із землі, застосовували протигаз із ганчіркою, яка тліла. До того ж поліцейські виявили велику коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками та лист з опитуванням одного з чоловіків, який там перебував.

"Знімання протезів – старий метод, яким росіяни користувалися давно. Є зафіксований факт у документі НКВД, який датований 1941 роком. "3олотые зубные протезы с умерших заключенных подлежат снятию". Ту ж "методичку катування" російські військові використовують і сьогодні. Усі ці жахи перенесли наші люди", - підкреслив Лубінець.

Читайте також: У катівні звільненого селища слідчі знайшли коробку з вирваними зубними протезами

За його словами, єдиним порятунком від катування українців є звільнення українських земель від військових російської федерації.

"Тож вкотре закликаю міжнародну спільноту звертати увагу на те, як росіяни порушують права людини. Трибунал відносно воєнних злочинів військового та політичного керівництва росії не повинен бути теоретичною можливістю, а повинен стати метою, до якої ми прямуємо разом із партнерами", - наголосив Лубінець.

Читайте також: Зеленський запросив Конституційну раду Франції до переговорів про спецтрибунал щодо агресії рф

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня у звільненому від армії російської федерації селі Піски-Радьківські Харківської області правоохоронці виявили катівню, її росіяни облаштували у погребі.

У катівні слідчі знайшли коробку з вирваними зубними протезами та інші знаряддя знущань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-