Глава Пентагону про успіхи ЗСУ: українці змінили динаміку бойових дій

Глава Пентагону про успіхи ЗСУ: українці змінили динаміку бойових дій

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін зауважив, що ЗСУ досягають прогресу в Херсонській області, що означає свого роду «зміну динаміки» бойових дій українських сил з російськими окупантами.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу CNN, що вийшло у неділю, передає Укрінформ.

«Те, що ми зараз бачимо, це певним чином являє собою зміну в динаміці бою», - прокоментував глава Пентагону успіхи ЗСУ.

Він підкреслив, що українські сили показали себе «дуже й дуже добре» в Харківській області та просуваються далі. На Херсонщині, за його словами, вони також досягають прогресу.

Остін пояснив це добрим навчанням і практичним досвідом українських військових, а також ефективним використанням ними зброї, наданої з боку США й інших союзників. Окремо при цьому глава Пентагону відзначив ефективність застосування ЗСУ ракетних систем HIMARS, за допомогою яких вдалося вразити значний потенціал росіян.

Читайте також: Іранські безпілотники не стали проривом для росіян на полі бою - Пентагон

При цьому міністр оборони США підкреслив, що зміна динаміки бою українськими силами створила можливості для маневрів.

У відповідь на запитання, чому США не поставляють зброю більшого радіусу дії, такої як ракети ATACMS, Остін запевнив, що регулярно спілкується напряму зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим з цього приводу. Він підкреслив, що Сполучені Штати надали Україні озброєння, яке є дуже й дуже ефективним на полі бою.

Читайте також: Резніков обговорив із главою Пентагону майбутній «Рамштайн-6»

Остін також зауважив, що подальший розвиток ситуації в Україні «важко передбачити», однак, за його словами, США «продовжуватимуть надавати допомогу українцям у сфері безпеки стільки, скільки буде потрібно».

Як повідомлялося, напередодні Збройні сили України підняли Державний прапор над звільненим від російських окупантів містом Лиман.

Фото: picture alliance/NurPhoto 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-