росіяни відповіли МАГАТЕ, що «тимчасово затримали» гендиректора ЗАЕС

росіяни відповіли МАГАТЕ, що «тимчасово затримали» гендиректора ЗАЕС

Укрінформ
російська сторона повідомила МАГАТЕ, що генерального директора Запорізької АЕС тимчасово затримано.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твітері Міжнародного агентства з ядерної енергії.

"Після отримання інформації про затримання Ігоря Мурашова, генерального директора Запорізької АЕС України, МАГАТЕ зв'язалося з відповідними органами та було поінформоване, що пана Мурашова тимчасово затримано", - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловив сподівання на швидке та задовільне вирішення питання зі звільненням гендиректора ЗАЕС.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародне агентство з атомної енергії закликало росію надати роз’яснення з приводу захоплення генерального директора Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) Ігоря Мурашова.

У п'ятницю, 30 вересня, гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова затримали росіяни дорогою від станції до Енергодара. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку.

Наразі інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його долі немає.

Читайте також: Україна закликає росію негайно звільнити гендиректора ЗАЕС

Генеральний директор ЗАЕС несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку на станції. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції, яка була захоплена російськими загарбниками 4 березня.

Як повідомив Офіс генерального прокурора у Телеграмі, правоохоронці розпочали розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-