Загарбники затримали та вивезли у невідомому напрямку гендиректора ЗАЕС – Енергоатом

Загарбники затримали та вивезли у невідомому напрямку гендиректора ЗАЕС – Енергоатом

Укрінформ
російські окупанти затримали генерального директора Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) Ігоря Мурашова та вивезли його у невідомому напрямку.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву президента держпідприємства Петра Котіна опублікували на сторінці Енергоатом у Телеграмі.

Зазначається, що у п'ятницю, 30 вересня 2022 року, близько 16:00 гендиректора ЗАЕС затримали росіяни дорогою від станції до Енергодару. Автівку зупинили, його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку. Наразі немає інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його долі.

Підкреслюється, що генеральний директор ЗАЕС несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку на станції. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції.

«Требую от российских военных, которые контролируют Запорожскую АЭС, сотрудников Росатома, которые также незаконно находятся на нашем ядерном объекте, прекратить акты ядерного терроризма по отношению к руководству и персоналу ЗАЭС, немедленно освободить руководителя станции и вернуть его к выполнению служебных обязанностей по поддержанию безопасной эксплуатации Запорожской АЭС», – заявив президент Енергоатома.

Окремо він звернувся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та керівника ВАО АЕС Тома Мітчелла із закликом задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Ігоря Мурашова із полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов‘язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-