Україна не включає у списки на обмін полонених, які відмовляються повертатись до рф

Україна не включає у списки на обмін полонених, які відмовляються повертатись до рф

Укрінформ
Україна не включає до списків на обмін тих російських військовополонених, які відмовляються повертатись на територію рф.

Про це сказав представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов під час засідання Ради національних спільнот України, передає кореспондент Укрінформу.

«Силоміць нікого повертати до рф не будуть», - наголосив Юсов.

За його словами, якщо російський військовослужбовець склав зброю і здався в полон добровільно та не хоче повертатись до рф, він може написати заяву, і його не включають в обмін. Якщо ж такий військовослужбовець висловлює бажання повернутись до своєї країни, в його документах зазначають, що він був захоплений під час бойових дій, і передають.

Юсов зауважив, що така позначка робиться для того, аби росіянин після повернення додому уникнув покарання за добровільну здачу в полон. Завдяки цьому, зокрема, вдається стимулювати інших військових армії рф до добровільного складання зброї.

Читайте також: Лубінець: Ми завжди надаємо запити рф про великі обміни

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого Україна провела близько 20 офіційних обмінів військовополоненими з рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-