Данілов: Найближчим часом може бути спроба ескалації з боку рф

Данілов: Найближчим часом може бути спроба ескалації з боку рф

Укрінформ
Найближчим часом російська федерація намагатиметься завдати максимальної шкоди Україні, однак Збройні сили готові до будь-якого розвитку подій.

Таку думку висловив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, російська федерація зараз буде намагатися в будь-який спосіб завдавати нам максимальної шкоди, у них будуть спроби зараз активізуватись, але ми віримо в наші Збройні сили. Ми розуміємо, що відбувається зараз на фронті... Наші війська готові до будь-якого розвитку подій. Ми вважаємо, що найближчим часом може бути така спроба ескалації з боку рф з урахуванням того, що у них відбувається мобілізація», - наголосив Данілов.

Водночас він зазначив, що у керівництва України є і розуміння того, що найближчим часом очікуватиме росію. У цьому зв'язку Данілов висловив сподівання, що рух жінок, які втрачають на війні синів і чоловіків, вплине на процеси всередині росії.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також: Заявка на членство в НАТО є відповіддю на спробу анексії територій України – Данілов

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-