Заявка на членство в НАТО є відповіддю на спробу анексії територій України – Данілов

Заявка на членство в НАТО є відповіддю на спробу анексії територій України – Данілов

Укрінформ
Подача Україною заявки на прискорений вступ до НАТО є відповіддю на дії путіна, який сьогодні оголосив про приєднання до рф анексованих територій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«Те, що стосується членства в НАТО, ми запропонували свою пропозицію, ми зробили сьогодні те, що мали зробити у відповідь на ті нелюдські дії, які здійснює путін спільно зі своїми військами. Вони за це будуть нести відповідальність. Іншої відповіді від нас не могло бути», - заявив Данілов.

Він звернув увагу на те, що крім позиції стосовно НАТО є дуже важливий пункт, який був прийнятий на засіданні РНБО одноголосно. Зокрема, йдеться про заяву, що ніяких перемовин з путіним після того, що відбулося сьогодні, Україна вести не буде.

«З цією нелюддю (путіним – ред.) немає про що говорити», - наголосив очільник РНБО.

Відповідаючи на питання, коли можна очікувати на відповідь з боку НАТО, Данілов заявив: «Альянс – це не тільки Столтенберг, він зараз керує Альянсом, але це 30 країн і там має бути абсолютний консенсус стосовно цього рішення».

Секретар РНБО також відзначив, що Україна ніколи не складала руки на шляху до повноправного членства в НАТО і на сьогодні в Конституції вже закріплена норма щодо вступу в Альянс. Данілов не відповів, чи консультувався Президент України з представниками НАТО перед оприлюдненням заяви, однак висловив впевненість, що Україна боротиметься за своє майбутнє.

Читайте також: НАТО продовжить допомагати Україні після спроби росії анексувати її території - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-