Україна провела військові навчання біля кордону з білоруссю

Україна провела військові навчання біля кордону з білоруссю

Фото, відео
Укрінформ
На Чернігівщині пройшли навчання «Північний Буревій», під час яких підрозділи ЗСУ, прикордонники та нацгвардійці навчалися протидіяти прориву ворога.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, відповідні навчання провели в межах підготовки до відбиття можливих загроз з боку білорусі, стримання наступальних дій в північних регіонах України.

Військові навчання поблизу кордону з білоруссю / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Підрозділи Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України спільно виконують завдання щодо протидії цим загрозам.

Цього разу навчання проводилися на кордоні з республікою білорусь у Чернігівській області в безпосередній близькості до державного кордону.

При отриманні сигналу резерв Державної прикордонної служби перемістився до державного кордону для прикриття визначеної ділянки. Підрозділ ЗСУ висунувся до лінії кордону і зайняв позиції, щоб спільно з прикордонниками відбити напад.

Підхід резервів Національної гвардії підсилив блокпости з метою ізоляції району виконання завдань. Також гвардійці «надали вогневу підтримку» ЗСУ й прикордонникам.

Відпрацьовувався і порядок практичних дій та взаємодії підрозділів ЗСУ, ДПСУ та НГУ з проведення заходів щодо прикриття державного кордону, а також проведення ізоляційних дій в районі виконання завдань.

«Сьогоднішнє навчання сил оборони та безпеки проведено поблизу однієї з ділянок державного кордону з республікою білорусь. Зазначені навчання проводилися з метою перевірки готовності сил і засобів для виконання завдань у разі загрози прориву державного кордону України», - сказав командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Генштаб показав навчання українських військових у Британії

Він зазначив, що за легендою сьогоднішніх навчань була загроза прориву державного кордону, ворог намагався просунутися вглиб української території. «З нашого боку відбулося посилення опорних позицій, починаючи від самої ділянки державного кордону та вглибину оборони наших військ», - зазначив він.

«Підрозділи здійснили швидкий вихід до опорних позицій та блокпостів, з використанням штатної броньованої та спецтехніки. Також використовувалися трофейні російські БТР та БМП, здобуті під час боїв на Чернігівщині у березні», - додав Наєв.

Він підкреслив, що такі навчання проводяться на постійній основі, щодня.

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-