У разі застосування росією ядерної зброї відповідь світу буде миттєвою і радикальною - Данілов

У разі застосування росією ядерної зброї відповідь світу буде миттєвою і радикальною - Данілов

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов висловив впевненість у тому, що в разі застосування рф ядерної зброї проти України – відповідь світу буде миттєвою.

Про це він заявив у ефірі програми «Говорить великий Львів», передає кореспондент Укрінформу.

«Чи вдадуться вони до цієї дії – це залежить лише від тих думок, які є у голові у путіна. Я можу сказати, що якщо, не дай Бог, хоча б одна ядерна тактична зброя буде використана проти нашої країни – відповідь світу буде миттєвою і вона буде абсолютно радикальною. Я у цьому більш ніж впевнений», - поінформував він.

Щодо розмов про те, начебто відповіді світу не буде, що всі проковтнуть, посадовець наголосив, що використання ядерної зброї може бути уперше в історії після Другої світової війни, після подій, які відбулися тоді у Японії.

«Це, може, буде перша така спроба використання країною ядерної зброї. І тому світ, цілком зрозуміло, що має на це відреагувати. Я більш ніж впевнений, що він на це відреагує», - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Годжес - про ядерні погрози росії: путін та його оточення не схильні до самогубства

При цьому Данілов заявив, що не можна нічого виключати, але тактична ядерна зброя не може завдати великої площі ураження.

«Я хочу, щоб ми з вами це все розуміли, - що те, що стосується використання тактичної ядерної зброї – це не Хіросіма і не Нагасакі – це зовсім інша ситуація. Це знаряддя, які можуть покривати 10, 5, 20 квадратних кілометрів, у залежності від того, до якого божевілля може дійти наш сусід - рф. Інша справа – що ми маємо готуватися дійсно до будь-якого розвитку подій, з урахуванням божевільного сусіда, який є поруч з нами. Сусідів як-то кажуть, на жаль, не вибирають», - додав секретар РНБО.

Посадовець розповів, що найближчим часом будуть офіційно оприлюднені рекомендації від РНБО для мирного населення, як діяти у разі небезпеки, вони вже підготовлені.

«Ці рекомендації будуть надані. Більше того, у ЗМІ дуже багато корисних даних щодо цього. Але скажу, що, зокрема, перебування у підвалі при будь-якій загрозі – є фундаментально важлива річ. Я можу довго про це говорити, бо у нас дуже багато інформації», - сказав він.

Читайте також: Україна серйозно сприймає ядерні погрози путіна - Подоляк

Секретар РНБО поінформував, що фахівці при цьому не радять перебувати у дерев’яних будинках - обов’язково має бути бетонна споруда і бажано, щоб це був підвал.

«Але ні у якому разі – не панікувати у цьому випадку», - закликав Данілов.

Як повідомлялося, у ЦРУ США не бачать ознак підготовки ядерного арсеналу росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-