Якщо росія застосує ядерну зброю, то усі країни кинуться її здобути – посол в Австрії

Якщо росія застосує ядерну зброю, то усі країни кинуться її здобути – посол в Австрії

Укрінформ
Погрози росії застосувати ядерну зброю стосуються не лише України, але й усього світу та кидають виклик глобальному балансу взаємного стримування і ядерного нерозповсюдження.

Як передає Укрінформ, про це заявив посол України в Австрії Василь Химинець в інтерв’ю австрійській газеті Kleine Zeitung.

"росія тут погрожує не лише Україні, а й глобальному балансу взаємного стримування. Якщо інші ядерні держави не відреагують тут, це означало б для всіх інших держав, що вони також повинні прагнути до ядерної зброї, тому що діє лише закон найсильнішого", - прокоментував Химинець російські ядерні погрози.

Читайте також: Якщо росія застосує ядерну зброю, її очікує катастрофа - радник Байдена

Посол нагадав, що у 1994 році Україна передала росії всю свою ядерну зброю, на той час третій за величиною арсенал у світі.

"москва погрожує країні, яка добровільно відмовилася від атомної бомби. Чи світ це так просто прийме? Чи це – той світ, у якому ми хочемо жити? Зараз росія ставить на кін все для того, щоб шантажувати вільний світ: ядерною зброєю, Запорізькою АЕС, кризою голоду, енергетичною кризою. Міжнародна спільнота не повинна миритися з такою поведінкою", - наголосив він.

Читайте також: путін розуміє, що програє: Держдеп про мобілізацію і брязкання ядерною зброєю

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-