На ЗАЕС перебувають п'ять сотень російських бойовиків - Зеленський

На ЗАЕС перебувають п'ять сотень російських бойовиків - Зеленський

Укрінформ
На Запорізькій атомній електростанції український технічний персонал працює як заручники, оскільки там знаходиться пів тисячі російських бойовиків із військовою технікою.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Укрінформ.

"росія захопила цю (Запорізьку - ред.) атомну станцію. Зараз там знаходиться технічний персонал України, але вони - як заручники, бо там знаходиться 500 бойовиків, окрім техніки. Це вже підтвердило МАГАТЕ", - зазначив він.

Глава держави поінформував, що наразі ЗАЕС відключена і персонал бореться, аби включити хоча б один блок із шести.

Він підкреслив, що росія не зацікавлена у роботі станції. Так, за словами Президента, по-перше, росіяни прагнуть, аби ЗАЕС не постачала електроенергію в українські регіони, а, по-друге, Європі.

Читайте також: МАГАТЕ розпочала переговори з Україною та рф щодо зони безпеки навколо ЗАЕС

Зеленський також наголосив на ризику ядерного вибуху на станції через дії росіян, нагадавши, що на ЧАЕС зірвався один блок, а на ЗАЕС загалом шість блоків.

Читайте також: Шмигаль про ядерний тероризм рф: Це загроза планетарного масштабу

Як повідомлялося, Запорізька АЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-