Західні РСЗО та артилерія стали вирішальними під час контрнаступу ЗСУ - Зеленський

Західні РСЗО та артилерія стали вирішальними під час контрнаступу ЗСУ - Зеленський

Укрінформ
Українським військовим вдалося частково витіснити російських загарбників із захоплених територій після того, як отримали західну зброю, зокрема, артилерійські установки.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю французькому виданню Ouest-France заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Вирішальними були реактивні системи залпового вогню, артилерія та мотивація наших людей. Коли ми отримали артилерію, нам вдалося просунутися. CEASAR (французькі самохідні артилерійські установки – ред.) нам багато допомагають», - сказав Президент.

За його словами, для України нині також важлива бронетехніка, адже вона допомагає зберегти життя військових.

«Для нас дуже важливі такі технології, як бойові чи розвідувальні дрони, а також броньована техніка для збереження життя людей», - додав глава держави.

Водночас Зеленський зазначив, що Україна й далі буде звертатися до партнерів з проханням передати ще більше зброї.

Читайте також: Десантники показали, як нищили ворога під час контрнаступу на Харківщині

«Я підтримую хороший діалог з (президентом Франції – ред.) Еммануелем Макроном. Він нам допомагає. Він знає, що ми будемо просити ще більше зброї. Хотілося б бачити більш рішучі дії Німеччини, Туреччини та США, тому що виробників протиповітряної зброї мало. Я хотів би, щоб Франція, як і інші країни, зробила більше. Нам потрібно більше зброї»,- заявив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що українська влада проситиме від Заходу зброї, доки країна не переможе у війні проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-