Доукомплектування та нові формування: у Генштабі ЗСУ розповіли про етапи мобілізації в росії

Доукомплектування та нові формування: у Генштабі ЗСУ розповіли про етапи мобілізації в росії

Укрінформ
У Генштабі ЗСУ вважають, що на першому етапі часткової мобілізації росіяни планують доукомплектувати свої з’єднання та військові частини, що воюють в Україні, а частина сил може піти на доукомплектування прикордонної служби.

Про це сказав на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, передає Укрінформ.

"Згідно мобілізаційних планів росії, мобілізації підлягатимуть близько 300 тисяч осіб. За попередніми оцінками, призов відбудеться як найменше у два етапи, може бути більше. На першому етапі, імовірно, протягом місяця-півтора, противник планує доукомплектувати до повного штату свої з’єднання та військові частини, що залучені до ведення бойових дій на території України. Також не виключається, що частина сил піде на доукомплектування прикордонної служби для вивільнення особового складу підрозділів збройних сил, які задіяні на прикритті державного кордону з нашою країною", - сказав Громов.

На його думку, найбільшу частину тих, хто підлягатиме мобілізації, становитимуть посадові особи сержантського та рядового складу, а також молодші офіцери. "Це категорія, яка найбільше понесла втрат у ворога", – пояснив він.

Читайте також: Мобілізація у рф поповнить її армію «гарматним м’ясом» – генерал Забродський

"В подальшому не виключається, що протягом другого етапу противник продовжить виконувати свої заходи мобілізації, буде створена відповідна низка загальновійськових формувань оперативного і тактичного рівня, відповідний комплект підрозділів ракетних військ і артилерії", - розповів представник Генштабу.

У цьому контексті Громов зауважив, що фахівців дефіцитних спеціальностей у противника на даний час немає, а їх підготовка займатиме тривалий час. "Тому насамперед противник зосередив свою увагу на формуванні загальновійськових частин підрозділів, підрозділів ракетних військ та артилерії", – сказав він.

Читайте також: Маляр нагадала, що в росії вже було декілька спроб мобілізації - усі вони провалилися

У свою чергу, заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що «професійна армія російської федерації похована на підступах до Києва», завдяки чому в нас добре натреновані оператори джавелінів, байрактарів, розрахунки установок HIMARS та М270». За її словами, насильно мобілізовані росіяни та мешканці Донецької та Луганської областей не поповнили резерви, як і рекрутинг найманців приватних військових компаній в тюрмах та серед неблагополучних верств населення рф. Такий же стан справ і з технікою в російській армії, додала Маляр.

Читайте також: Командування ЗСУ звернулося до російських солдатів: у вас є шанс вижити і повернутися додому

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. За словами глави кремля, призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які перебувають у запасі, насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-