росія поводиться як держава-вигнанець – прем’єр Ірландії

росія поводиться як держава-вигнанець – прем’єр Ірландії

Укрінформ
Агресія росії, свідчення звірств, які її війська залишили за собою в Бучі, Ізюмі та інших містах України, обстріли атомних електростанцій, наміри анексії українських територій – все це свідчить про те, що росія вже поводиться як держава-вигнанець.

Про це заявив у четвер під час виступу на Генасамблеї ООН прем’єр-міністр Ірландії Міхал Мартін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Коли сили росії відчули супротив, ми побачили нічим неспровоковані руйнування, масові поховання цивільних як в Бучі, так і зовсім недавно – в Ізюмі. Ми побачили, як (російські сили – ред.) атакують ядерні об’єкти й цивільну інфраструктуру»,- зауважив глава ірландського уряду.

Читайте також: Ірландія в ООН: Шлях до миру в Україні очевидний – росія має припинити війну

Зараз же, за його словами, всі стали свідками, як президент путін планує фальшиві «референдуми» на сході України, «щоби в насильницький спосіб змінити українські кордони». Він підкреслив, що ці дії є грубим порушенням Статуту ООН.

«Ці дії росії означають, що вона поводиться як держава-вигнанець», - наголосив Мартін.

Читайте також: Колоніальні імперії світу: росія лишилась одна?

Він також підкреслив, що російська агресія поширюється далеко за кордони України та загрожує, зокрема, глобальній продовольчій безпеці, створює голод у вразливих регіонах світу. У цьому зв’язку прем’єр-міністр Ірландії закликав міжнародну спільноту не стояти осторонь та докласти зусиль, щоби змусити рф припинити агресію.

Читайте також: Венеційська комісія: проведення референдумів під час війни суперечать євростандартам

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку проходять зустрічі високого рівня 77-ї Генасамблеї ООН за участі делегацій країн-членів на чолі, в тому числі глав держав та урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-