Ірландія в ООН: Шлях до миру в Україні очевидний – росія має припинити війну

Ірландія в ООН: Шлях до миру в Україні очевидний – росія має припинити війну

Укрінформ
Для встановлення миру в Україні росія має припинити розв’язану нею війну та вивести свої війська з української території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ і міністр оборони Ірландії Саймон Ковні під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

"Шлях до миру очевидний – країна, яка прийняла зумисне рішення розпочати цей конфлікт, тепер повинна прийняти рішення припинити його. росія повинна вивести свої війська із суверенної території держави-члена ООН", - заявив він.

Читайте також: Норвегія в ООН: росія розпочала війну проти України й має її припинити

Ірландський міністр засудив повномасштабне вторгнення рф в Україну та путінські погрози щодо застосування ядерної зброї.

"Вторгнення росії в Україну – це порушення принципів Статуту ООН. Це – грубе порушення міжнародного права. Це – спроба змінити міжнародно визнані кордони шляхом використання сили. Ніякі постановочні "референдуми" не змінять цей основоположний факт", - зазначив Ковні.

Читайте також: Ірландія закликає росію припинити брехню в Радбезі ООН

Він наголосив на важливості притягнення росії до відповідальності за агресію проти України та скоєні під час неї злочини. Міністр запевнив, що Ірландія підтримує зусилля з цього приводу в рамках різних міжнародних та регіональних організацій.

"Якщо ми не зможемо притягнути росію до відповідальності, то ми дамо сигнал великим впливовим країнам, які безкарно можуть наживатися на своїх сусідах", - заявив Ковні.

Читайте також: В МЗС Польщі закликали Радбез ООН розглянути ініціативи України щодо спецтрибуналу

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Нью-Йорку розпочалися зустрічі високого рівня 77-ї Генасамблеї ООН за участі делегацій країн-членів на чолі глав держав та урядів. У четвер в штаб-квартирі ООН відбулося засідання Ради Безпеки щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-