Україна повернула з полону співробітника СБУ, який боронив «Азовсталь»

Україна повернула з полону співробітника СБУ, який боронив «Азовсталь»

Відео
Укрінформ
Під час обміну полоненими 21 вересня додому повернувся співробітник СБУ з позивним «Бурий», який боронив «Азовсталь».

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні ми повернули співробітника Служби безпеки України, який до останньої хвилини пліч-опліч з «Редісом» боронив «Азовсталь». Перед тим як потрапити до ворожого полону, він встиг з дотриманням вимог конспірації передати нам свої шеврони. Для мене велика честь особисто повернути ці шеврони, як символ вашого повернення до команди Служби безпеки», – привітав бійця тимчасово в.о.голови СБУ Василь Малюк.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну «Бурий» працював у 2-му управлінні (з дислокацією в Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Він займався протидією незаконним збройним формуванням так званої «днр».

Читайте також: Зеленський поспілкувався зі звільненими з полону командирами-«азовцями»

Коли ворог пішов штурмом, «Бурий» разом з іншими колегами став на захист рідного міста. Координуючись зі штабом полку «Азов», він продовжив виконувати свою роботу: викривав російські агентурні мережі, коригувальників вогню та зрадників.

Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон загарбників, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їхніх катів.

Пізніше разом із бійцями ЗСУ «Бурий» брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених.

«Варто відзначити, що серед захисників «Азовсталі» були і інші співробітники СБУ. Так, після удару бункерної бомби по одному з бункерів заводу зникли безвісти Василь Богач, колега і наставник нашого героя, та Олександр Супрунов, колишній боєць ЦСО «А» СБУ в Донецькій області», - зазначили в СБУ.

Читайте також: Захисників Азовсталі після російського полону обстежать у медзакладах

Сам «Бурий» у квітні був поранений після танкового обстрілу.

«Ці шеврони з нашою символікою, і ворог не мав їх бачити. Ви повністю виконали військовий і професійний обов’язок, ви - той, хто буде далі разом з нами розбудовувати Службу безпеки», – зазначив Малюк.

Як повідомляв Укрінформ, Україна у середу повернула з полону російської федерації 215 українських захисників і захисниць. Серед них захисники «Азовсталі» командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов (відомий по фото з пораненою рукою), пресофіцер «Азову» Дмитро Козацький («Орест»), голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, медик Катерина Поліщук («Пташка») та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-