Санду про війну рф проти України: Це напад на ООН та міжнародний порядок

Санду про війну рф проти України: Це напад на ООН та міжнародний порядок

Укрінформ
Широкомасштабна агресія росії проти України є нападом на основоположні принципи Організації Об’єднаних Націй і побудований на правилах міжнародний порядок.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час виступу на загальних дебатах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН заявила Президентка Молдови Мая Санду.

«Ця війна (росії проти України – ред.) – не лише напад на нашого сусіда і друга, Україну, це напад на побудований на правилах міжнародний порядок... Це атака на ядерну безпеку, це атака на поставки продовольства в країни Близького Сходу та Африки. Це атака на цю організацію (ООН – ред.), де ми знаходимося сьогодні», - сказала Санду.

Читайте також: Мобілізація, ядерні погрози: загнаний у пастку путін дарма підвищує ставки

За її словами, ще рік тому ніхто не міг уявити масштабну війну в Європі, тому неспровокований напад росії на суверенну державу Україну став потрясінням для світу.

«Ця війна стала випробуванням для основоположних принципів ООН, підірвала глобальну безпеку, викликала європейську енергетичну кризу, глобальну нестачу продовольства й економічне падіння», - сказала Санду.

Вона додала, що сім місяців бомбових ударів призвели до загибелі тисяч людей в Україні та змусили мільйони українців тікати зі своїх домівок.

Читайте також: Санду: Ми вдячні українцям, бо вони захищають не лише свій суверенітет, а й нас

«Ми рішуче засуджуємо війну проти України, а також оголошену додаткову мобілізацію військовослужбовців у росії. Ми рішуче підтримуємо Україну та її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів», - підкреслила лідер Молдови.

Вона висловила захоплення мужністю і хоробрістю українських захисників і закликала міжнародне співтовариство й надалі підтримувати Україну.

«Україна бореться сьогодні, щоб захистити всіх нас, щоб захистити Європу, і їй потрібна наша підтримка. Європа, всі ми, повинні допомогти Україні», - наголосила Санду.

Читайте також: Оголосивши мобілізацію, путін показав, що не хоче закінчувати війну – президент Естонії

Як повідомлялося, на сесії Генасамблеї ООН домінуватиме тема російської війни проти України. Україна ставить за мету розширити взаємодію з іноземними країнами, а також виробити механізми притягнення росії до відповідальності за злочин агресії.

Чергова 77-ма сесія Генеральної асамблеї ООН відкрилася 13 вересня.

Фото: tv8.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-