Оголосивши мобілізацію, путін показав, що не хоче закінчувати війну – президент Естонії

Оголосивши мобілізацію, путін показав, що не хоче закінчувати війну – президент Естонії

Укрінформ
Президент Естонії Алар Каріс вважає, що оголошуючи часткову мобілізацію, російський лідер володимир путін недвозначно зізнався в тому, що в цій війні він зазнає поразки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

«Взяти зброю в руки 300 тисячам резервістів означає, що втрати російських військових досі були вкрай тяжкими. Мобілізація також доводить, що заради продовження політики війни проти сусідів російське керівництво не піклується про життя своїх громадян, відправляючи на поле бою все нові й нові підрозділи, щоб вони гинули, чинячи лихо тисячам осель. Мобілізація також показує, що путін не хоче закінчувати війну, а хоче продовжувати її за будь-яку ціну», - заявив Каріс.

Він вважає, що саме тому пригнічене громадянське суспільство у росії замінило слово «мобілізація» на слово «могилізація», а у десяткях тисяч могил, які з'явилися в результаті розв'язаної путіним агресивної війни в обох країнах, обвинуватять не лише тих, хто дав наказ розпочати цю війну, а й її прихильників.

Читайте також: Австрія про «референдуми»: Такі спроби русифікації порушують суверенітет України

«Демократична Європа, демократичний світ не будуть обдурені псевдореферендумами на окупованих територіях України, і не залякатимуться частковою мобілізацією в росії. Ми підтримуватимемо Україну, і наша мета - зробити ціну агресії настільки високою, щоб агресор припинив війну», - додав президент.

За його оцінкою, на даний час Естонії не загрожує пряма небезпека від рішення рф щодо часткової мобілізації. «Проте всьому світу загрожує така росія, яка навіть у 21-му столітті намагається насильством і агресією диктувати своїм сусідам їхні зовнішньополітичні та внутрішньополітичні вибори, а війною зазіхає на їхню територіальну цілісність», - підсумував Каріс.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент рф володимир путін підписав указ про проведення в країні часткової мобілізації. Загалом, за підрахунками міноборони країни, призову підлягають 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-