Моравецький: Відповіддю на часткову мобілізацію в росії має бути посилення підтримки України

Моравецький: Відповіддю на часткову мобілізацію в росії має бути посилення підтримки України

Укрінформ
Відповіддю вільного світу, зокрема країн НАТО, на оголошення в росії часткової мобілізації, має бути посилення підтримки України.

Про це заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, який в середу відвідав полігон “Нова Демба” на південному сході країни, де відбуваються міжнародні військові навчання “Ведмідь-2022”, передає кореспондент Укрінформу.

“У відповідь на цю мобілізацію вся спільнота вільних держав, і зокрема країн НАТО, який є найсильнішим альянсом в історії світу, має відповісти підтримкою України. росія не може перемогти в Україні”,- підкреслив Моравецький.

Читайте також: Чехія не зменшить підтримку України і не визнає «псевдореферендумів»

Він закликав країни ЄС та НАТО зробити більше зусиль для підтримки Києва.

“Ми багато зробили для України, але повинні зробити ще більше: фінансова допомога і допомога в постачанні зброї. Не може бути, щоб цей героїчний опір і перемоги української армії на полі бою зараз зустрілися з брутальною і варварською протидією з боку росії. Ми повинні надавати подальшу підтримку Україні, тому що сьогодні там, за східним кордоном Польщі, є барикада свободи”, - наголосив польський прем’єр.

Він зазначив, що допомога Заходу донині була ефективною, про свідчать заяви з боку керівництва України.

“Я переконаний, що солідарний захист переважить на варварською російською агресією”,- констатував прем’єр Польщі.

Читайте також: Часткова мобілізація у рф: стало відомо, кого першого будуть «гребти»

Він додав, що Польща разом з американськими та британськими союзниками і партнерами по НАТО робитимуть все можливе, щоб Північноатлантичний альянс ще більше допомагав Україні, аби вона могла протидіяти додатковій мобілізації, оголошеній у Кремлі.

Як повідомляв Укрінформ, путін у спеціальному відеозверненні заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію у рф. Заходи з реалізації указу розпочинаються з 21 вересня, на військову службу будуть призиватися громадяни, які перебувають у запасі.

Своєю чергою міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-