Жорстока війна рф в Україні посилює наявні проблеми - президент Фінляндії

Жорстока війна рф в Україні посилює наявні проблеми - президент Фінляндії

Укрінформ
Наслідки вторгнення росії в Україну відчуваються у всьому світі, посилюючи вже існуючі проблеми

Про це у виступі на Генасамблеї ООН сказав президент Фінляндії Саулі Нііністьо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Виклики з якими ми стикаємось взаємопов'язані. росія веде жорстоку війну в Україні. Наслідки цієї війни вже далекосяжні та серйозні. Вони посилюють існуючі раніше проблеми з якими стикається міжнародне співтовариство”, - сказав він.

А також наголосив, що загальний обов'язок кожного - підтримувати міжнародний порядок та виступати проти порушень міжнародного права та прав людини.

“Жорстока та неспровокована війна росії проти України триває вже 7 місяців. Вона принесла величезне горе та руйнування суверенній Україні. Застосування сили росією є кричущим порушенням Статуту Організації Об'єднаних Націй”, - сказав він.

І зазначив, що Україна здійснює своє невід'ємне право на самооборону і, “судячи з останніх повідомлень з поля бою, вона робить це з гідністю, мужністю, силою та ефективністю”.

За його словами, світ у якому панує безкарність несправедливий і небезпечний для всіх.

Він також сказав, що глобальна зміна клімату – одна з найгостріших екологічних проблем які стоять перед людством.

“Ми стоїмо на межі масового вимирання….. Ми люди можемо процвітати та вижити лише якщо ми навчимося співіснувати з усіма іншими видами”, - сказав він.

Читайте також: Винні у злочинах в Ізюмі мають бути притягнуті до відповідальності – президент Швейцарії

Як повідомлялося, у вівторок, 20 вересня, розпочалися загальні дебати 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів ООН. Україна ставить за мету розширити взаємодію із зарубіжним країнами за рахунок Африки, Азії та Латинської Америки, а також виробити механізми притягнення росії до відповідальності за злочин агресії.

Президент Володимир Зеленський виступить на загальних дебатах в режимі відеозвернення в середу, 21 вересня, під час вечірнього засідання Генасамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-