Винні у злочинах в Ізюмі мають бути притягнуті до відповідальності – президент Швейцарії

Винні у злочинах в Ізюмі мають бути притягнуті до відповідальності – президент Швейцарії

Укрінформ
Світова спільнота має подбати про те, щоби злочини, на кшталт скоєних в українському місті Ізюм, були викриті, а винні – притягнуті до відповідальності.

Про це заявив президент Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс з трибуни 77-ї сесії Генасамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

«Швейцарія віддана тому, щоби боротися проти безкарності. Ми всі маємо гарантувати, щоб серйозні порушення міжнародного права були засуджені, злочинці мають понести покарання за свої дії, наприклад, у контексті масових поховань в Ізюмі», - сказав президент Швейцарії.

Міжнародне гуманітарне право, права людини порушуються щодня, і це є неприйнятним, веде до підвищення рівня насильства, зауважив політик.

Глава Швейцарської Конфедерації заявив, що був «шокований нинішньою військовою агресією з боку росії, великої держави проти сусідньої держави України», підкресливши, що цей акт порушує самі базові принципи Хартіі ООН. Швейцарський політик закликав росію «завершити війну в Україні негайно» та поважати територіальну цілісність своєї сусідки. Світова спільнота, за його словами, не може толерувати до того, щоби сила найсильніших перевищувала права слабкіших.

Читайте також: Закатований Ізюм: триває ексгумація загиблих від рук росіян українців

При цьому Кассіс підкреслив, що Швейцарія є нейтральною країною, вона ніколи не буде втягнута в конфлікти та не надає нікому військової підтримки, жодній стороні жодного конфлікту. «Ніщо, ніщо не може змінити цього», - заявив президент.

Водночас, додав політик, «нейтральність не означає байдужість, не означає відсутність солідарності». Президент згадав «швейцарську культуру компромісів» і закликав до вирішення всіх конфліктів мирним шляхом, шляхом діалогу, яким би довгим не був цей шлях.

Кассіс нагадав, що його країна набула повного членства в ООН всього 20 років тому, ставши єдиною країною, яка зробила це шляхом референдуму. Тепер Швейцарія внесла свою кандидатуру на місце непостійного члена Ради Безпеки ООН. Він назвав Організацію універсальною платформою для діалогу і співробітництва в світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-