російських солдатів закликають здаватися в полон, поки це не стало кримінальним злочином

російських солдатів закликають здаватися в полон, поки це не стало кримінальним злочином

Укрінформ
Рух «Весна» закликав російських військовослужбовців відмовлятися від участі у війні або здаватися в полон, поки це не стало кримінальним злочином.

Відповідне звернення надруковано на сайті «Весни».

«Термінове звернення до російських військових: відмовляйтеся від участі у «спецоперації» чи здавайтесь у полон. Якнайшвидше — через добу це може стати кримінальним злочином. Прямо зараз держдума в екстреному порядку ухвалила закон про внесення поправок до КК рф... Вже завтра, 21 вересня, закон затвердить рада федерації. Ймовірно, того ж дня він потрапить на підпис до путіна — і потім офіційно набуде чинності. Це радикально змінить ситуацію для військових, які не хочуть брати участь у спецоперації», - йдеться у зверненні.

Рух «Весна» зазначив, що «з моменту набуття чинності нового закону відмова від участі у воєнних діях каратиметься строком до 3 років, за здачу в полон «загрожуватиме до 10 років позбавлення волі».

Читайте також: держдума вирішила саджати військових рф на 10 років за здачу в полон

Звернення «Весни» підписали ще 12 рухів, що виступають проти війни, у тому числі «Феміністський антивоєнний опір», «Антивоєнний лікарняний», «Антипропаганда» та інші.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-