Бронь для військовозобов'язаних: Рада планує внести зміни до закону про мобілізацію

Бронь для військовозобов'язаних: Рада планує внести зміни до закону про мобілізацію

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону №7687 “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час”.

Як написав в Телеграмі народний депутат Ярослав Железняк, за таке рішення проголосували 305 народних депутатів, передає Укрінформ.

Як йдеться у пояснювальній записці до документу, проєктом закону пропонується визначити умови, за яких військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях, підлягають бронюванню.

Крім того, перелік військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації та які можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою, доповнено військовозобов’язаними, заброньованими на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями.

Читайте також: U-LEAD розповідає громадам про механізм бронювання військовозобов'язаних працівників

19 серпня Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».

Як повідомлялося, 15 серпня 2022 року Верховна Рада продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб - до 21 листопада 2022 року.

росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-