У Польщі переконані, що росія намагається приховати правду про свої злочини в Ізюмі

У Польщі переконані, що росія намагається приховати правду про свої злочини в Ізюмі

Укрінформ
росія намагається приховати правду про свої злочини в Ізюмі, здійснюючи операцію з дезінформації з використанням проросійських акаунтів на Заході.

Про це написав у Твітері уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору РП Станіслав Жарин, передає Укрінформ.

Як підкреслив Жарин, упродовж останніх кількох днів спостерігається підвищена активність проросійських акаунтів в соцмережах, які ведуться на Заході.

“Триває інформаційна операція росії щодо злочину в Ізюмі, де українці виявили масові поховання”, - підкреслив уповноважений уряду РП.

Читайте також: росіяни катували і вбивали полонених після того, як не знаходили нацистських татуювань - поліція

Він наголосив, що таким чином російська пропаганда намагається розмити відповідальність росіян за злочини в Україні.

Як підкреслив Жарин, в межах російської дезінформаційної кампанії звучать два основні меседжі: заперечується відповідальність росії за злочини проти українців; просувається теза, що в Ізюмі виявлено могили українських військовослужбовців, від яких відмовилася українська армія і яких поховали росіяни.

Показовим він назвав те, що у цій дезінформаційній кампанії росіяни використовують акаунти, які ведуться мовами країн Заходу. Це має на меті “легітимізуувати російську брехню та забезпечити кремлівській пропаганді великий вплив”.

Читайте також: путін і військові рф мають бути притягнуті до відповідальності за воєнні злочини – Трюдо

Він навів приклад аналізу медійного ринку Італії, де у ЗМІ дуже часто з’являються тези російської пропаганди, а до програм нерідко запрошуються відомі російські пропагандисти.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлені понад 400 тіл, зокрема, з ознаками тортур. Серед виявлених загиблих є діти та військові Збройних сил України. Станом на сьогодні, 19 вересня, ексгумовані вже 146 тіл загиблих унаслідок катувань і російських обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-