На Київщині судитимуть російського командира, який катував цивільних

На Київщині судитимуть російського командира, який катував цивільних

Укрінформ
До суду направлено справу проти командира бойової машини збройних сил російської федерації, який катував та імітував страту цивільних жителів Київської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника командира взводу – командира бойової машини збройних сил рф за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Розслідуванням встановлено, що у березні під час захоплення села Луб’янка Бучанського району Київської області обвинувачений, погрожуючи вбивством трьом місцевим жителям, наказав їм пройти до господарського приміщення в домоволодінні для допиту.

Читайте також: InformNapalm ідентифікував одного з катів українського військовополоненого

"Він надягнув на голову одного із затриманих мішок, зав’язав йому руки за спиною та бив прикладом автомата по голові. Після цього поставив трьох чоловіків на коліна та продовжив бити по різних частинах тіла, проводячи їх незаконний допит. російський військовослужбовець здійснював постріли в напрямку потерпілих, імітуючи їх страту", - зазначили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вже встановили 50 місць незаконного утримання українців російськими військовими, у тому числі ті, які використовуються як фільтраційні табори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-