InformNapalm ідентифікував одного з катів українського військовополоненого

InformNapalm ідентифікував одного з катів українського військовополоненого

Фото
Укрінформ
Експерти міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували російського загарбника, імовірно причетного до катування та вбивства українського військовополоненого.

Як передає Укрінформ, про це InformNapalm повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що в коментарях до оприлюдненого спільнотою допису про ймовірних учасників знущань над полоненим читачі звернули увагу на фото молодого бойовика, який має характерний ніс із горбинкою. Така ж особлива прикмета є в бойовика з підрозділу "Ахмат", який потрапив на відео.

Як повідомили в InformNapalm, пошук за фото показав, що з високою імовірністю це може бути Євген Зібров (Женя Зибров) з міста Севастополь. У чоловіка є світлини у формі збройних сил російської федерації, він підписаний на військові сторінки, також має прикметну родинку на правій щоці.

"Ми не можемо стверджувати на 100%, що це саме він, але за сукупністю зовнішніх ознак плюс військовий досвід, плюс підтримує "спецоперацію" рф, поставив на аватарку літеру Z – з високою вірогідністю він може бути причетний", – зазначили в спільноті.

Читайте також: Лубінець - про катування бійця ЗСУ: Ми знаємо все про російського злочинця, навіть про його родичів

Як повідомлялося, днями в мережі з’явилося відео, на якому російський солдат відрізає українському військовополоненому канцелярським ножем геніталії. Пізніше був оприлюднений запис з убивством потерпілого.

Згодом з’явилася інформація, що одним з імовірних учасників катування та вбивства військовополоненого є Віталій Арошанов з Республіки Калмикія. Однак, як встановили за відеозаписом експерти InformNapalm, риси обличчя та опосередковані ознаки вказують, що бойовик, який брав участь у знущаннях, належить до іншої національності – не калмик, а якут. За даними спільноти, імовірним зловмисником є найманець підрозділу "Ахмат", командир з позивним "Белый".

За фактом оприлюднення запису Офіс генерального прокурора порушив кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-