У патронатній службі «Азову» розповіли про жахливий стан українських загиблих, яких передає рф

У патронатній службі «Азову» розповіли про жахливий стан українських загиблих, яких передає рф

Укрінформ
російські загарбники передають тіла українських загиблих воїнів у настільки поганому стані, що іноді немає з чого взяти ДНК-матеріал.

Про це повідомила в інтерв'ю "Українській правді" керівниця патронатної служби полку "Азов" Олена Толкачова, передає Укрінформ.

"росіяни нам віддають просто рештки – настільки пошкоджені, настільки гнилісні зміни глибокі, що навіть іноді немає з чого взяти ДНК-матеріал", – розповіла вона.

За її словами, дуже важко впізнати людину – навіть вже немає татуювань, така жахлива стадія розкладу.

Читайте також: Зеленського просять надати «азовцю» Грянику посмертно звання Героя України

При цьому Толкачова повідомила, що українська сторона одразу переміщає тіла загиблих росіян в належні умови для зберігання при температурі мінус 22 або мінус 32 градуси в спеціальних боксах-вагонах. Після такого зберігання загиблих в принципі можна впізнати очно, сказала вона.

Представниця Азову зазначила, що Генеральний штаб постійно займається пошуком загиблих та формує обмінний фонд для повернення тіл українських військових.

"Ми з ними співпрацюємо, коли полеглих доставляють в морги. Ми допомагаємо первинно ідентифікувати загиблих. Оскільки я і мої дівчата працюємо з 2014 року, ми особисто дуже багато кого знаємо, тому можемо впізнати знайомих по татуюваннях, наприклад", – розповіла вона.

Читайте також: В Одесі родичі полонених «азовців» під час акції закликали шукати механізмів їх порятунку

"Я знаю, що батьки, які досі не можуть дочекатися своїх дітей, навіть загиблих, дуже переживають і думають, що всі забули, що цим ніхто не займається. Це неправда. Держава до цього ставиться дуже серйозно. І Генеральний штаб, і служба "На Щиті" працюють без вихідних день і ніч. Вони постійно збирають загиблих, формують фонд, щоб обміняти якнайбільше наших хлопців", – сказала Толкачова.

Як повідомлялося, станом на кінець серпня в Україну вдалося повернути тіла 541 загиблого захисника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-