В Одесі родичі полонених «азовців» під час акції закликали шукати механізмів їх порятунку

В Одесі родичі полонених «азовців» під час акції закликали шукати механізмів їх порятунку

Фото
Укрінформ
Біля будівлі Одеської обласної військової адміністрації відбулась акція на підтримку воїнів полку «Азов», які зараз перебувають у полоні.

У ній узяли участь родичі "азовців" і просто небайдужі одесити, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій син та його бойові побратими надійно захищали Маріуполь і вийшли з руїн заводу «Азовсталь» лише після наказу командування ЗСУ. А зараз ми закликаємо владу, світових лідерів та міжнародні організації шукати механізми для відвернення нових терактів в Оленівці, де частина військовополонених вже загинули від рук російських «вагнерівців»", - зазначила одна з учасниць акції.

Родичі полонених зібралися на акцію під Одеською ОГА / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Батько іншого військовополоненого, що прибув із Умані, наголосив: «Ми приїхали сюди, щоб вкотре закликати: поверніть всіх полонених військових живими».

Учасники акції принесли плакати «Поверніть захисників Маріуполі живими!», «Морська піхота: вони – вірні, незламні», «Поверніть мого сина-"азовця" з полону» та інші.

Читайте також: Серед полонених з «Азовсталі» є дівчина на дев’ятому місяці вагітності

Як повідомлялося, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії в окупованому російською армією селищі Оленівка на Донеччині внаслідок вибуху була зруйнована будівля, де утримувалися виведені із маріупольського меткомбінату «Азовсталь» українські військові. Загинули щонайменше 53 українські захисники, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу ПВК «Вагнер».

Читайте також: Червоний Хрест під час евакуації з «Азовсталі» зібрав дані близько 1800 захисників

Українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомляв, що у полоні перебувають понад 2,5 тис. захисників Азовсталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-