Україні вже вдалося повернути тіла 541 захисника

Україні вже вдалося повернути тіла 541 захисника

Заява
Укрінформ
Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вдалося повернути в Україну тіла 541 загиблого захисника.

Про це поінформував уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

За словами Котенка, питаннями повернення тіл українських військових постійно займається Мінреінтеграції. Він зазначив, що після створення Офісу уповноваженого наприкінці травня цей процес прискорився.

“Через міжнародне представництво Червоного Хреста вдалося організувати комунікацію зі стороною рф. Перемовини з агресором проводити складно, але вже вдалося повернути 541 загиблого захисника. З Маріуполя доставлено 428 тіл, з них понад 300 – захисники Азовсталі. Повертаємо загиблих із Донецького, Запорізького, Херсонського, Харківського, Луганського напрямків – звідусіль”, - підкреслив уповноважений.

Котенко зауважив, що найскладнішим у цій справі є комунікація з ворогом.

“Ми передаємо російській стороні локації, де є наші загиблі. Вони мають їх забирати, і тоді проводимо обміни", - зазначив він і зауважив, що не завжди росія хоче йти у зону бойових дій, хоча оголошується режим тиші. "Через величезні втрати особового складу росіяни не справляються зі своїми загиблими”, - підкреслив уповноважений.

Читайте також: У моргах Київщини багато неідентифікованих тіл, у тому числі з «Азовсталі» - поліція шукає рідних

Також він повідомив, що Мінреінтеграції постійно проводить зустрічі з родичами зниклих безвісти чи загиблих українських захисників, і вже проведено понад 20 таких зустрічей.

За словами Котенка, людям, які втратили рідних, буває складно пояснити, чому інколи тривалий час не вдається повернути тіло.

Уповноважений закликав людей не читати “різні новини, в тому числі пропагандистських ресурсів, які пишуть, що Україні не потрібні наші військові”.

“Це цинічна брехня. Постійно закликаю вірити тільки офіційним українським джерелам. Звертайтеся до Мінреінтеграції, якщо втратили зв’язок з рідними. Ми допоможемо”, - наголосив Котенко.

Також уповноважений попросив журналістів доносити правду до людей. “Ми готові надавати вам необхідну інформацію. Для нас дуже важливо повернути додому кожного героя, і ми робимо для цього все можливе”, - заявив Котенко.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 19 своїх захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-