Зеленський розповів, на що готовий піти заради повернення з полону українських бійців

Зеленський розповів, на що готовий піти заради повернення з полону українських бійців

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сказав, що готовий піти на постачання російського аміаку територією нашої держави, - але лише тоді, якщо рф поверне нашій державі полонених.

Про це Зеленський поінформував у інтерв’ю Reuters, передає кореспондент Укрінформу.

«Вибір - гідність або гроші? Я - обираю гідність. Я б не хотів торгувати з рф, і не хотів би, щоб хтось торгував, і вони отримали російський аміак, скажу вам відверто… Я буду з вами дуже відвертим, - я сказав, що я буду проти постачання аміаку з рф територією України. Я готовий на це піти, тільки якщо ми поміняємо постачання аміаку на наших полонених. ООН я це запропонував», - сказав він.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ дозволив серйозно поповнити обмінний фонд - Зеленський

Відповідаючи на питання, які б кроки він хотів, щоб були зроблені учасниками сесії Генасамблеї ООН щодо війни із рф, Президент висловив думку, що там будуть тривати певні обговорення серед лідерів, що будуть прийняті певні документи, «буде Прем’єр-міністр, міністр закордонних справ… вони знають свою роботу».

«Я думаю, важливо підняти два пункти максимально на високий рівень серед лідерів, і отримати результат. Перший – це все ж таки знайти правильний механізм, і підтримати резолюцію щодо механізму повернення грошей, відшкодування коштів, від окупанта тощо. Цей механізм для нас є дуже потрібним, його ще немає», - заявив Зеленський.

Іншим кроком він назвав резолюцію щодо створення спецтрибуналу проти воєнних злочинів і тих людей, які ці злочини скоювали.

Читайте також: Київ долучився до флешмобу на підтримку жінок-військовополонених з «Азовсталі»

«Окремо у США потрібно, напевно, на рівні майданчика ООН також проговорювати питання щодо визнання рф державою – спонсором тероризму. Це також дуже важливий крок», - сказав він.

Серед інших важливих питань, які є в Україні, він назвав і бюджетний дефіцит, і значна необхідність розв’язання певних питань з МВФ та необхідність домовитися про нову програму. За його словами, «ми почали цю роботу».

«США і ООН – гарний майданчик для цього також. Тож є багато речей, на чому можна зосередитися», - уточнив він.

Читайте також: Президент – про колаборантів на звільнених територіях: Не можна узагальнювати усі кейси

Як повідомлялося, у західних ЗМІ з’явилася інформація про те, що ООН тисне на Україну та рф з метою відновити роботу аміакопроводу тольятті-Одеса для його подальшого експорту Чорним морем у рамках «зернової ініціативи».

Зі свого боку глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, Що Україна розбиратиметься в деталях ініціативи ООН щодо відновлення роботи аміакопроводу тольятті-Одеса та не ухвалюватиме жодного рішення, яке суперечило б інтересам країни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-